Τα οξέα φρούτων επιδρούν κυρίως στην επιφάνεια της επιδερμίδας κάνοντας επιφανειακή απολέπιση. Χωρίζονται στα άλφα – υδροξυοξέα (AHA) και βήτα – υδροξυοξέα (BHA)
και η δράση τους είναι ευεργετική καθώς κάνουν τα πάντα!
Τα AHA προέρχονται από φρούτα όπως μηλικό οξύ (μήλα), ταρταρικό οξύ (σταφύλια), κιτρικό οξύ (εσπεριδοειδή) κ.α. και χωρίζονται σε 2 κατηγορίες.
Γλυκολικό οξύ: Είναι κατάλληλο για επιδερμίδες με καφέ κηλίδες και πανάδες καθώς έχει ενισχυμένη απολεπιστική δράση. Το γλυκολικό οξύ έχει μικρό μοριακό βάρος και
ως εκ τούτου εισχωρεί πιο βαθιά στην επιδερμίδα. Επιπλέον, το γλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται και ως συστατικό σε διάφορα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας (π.χ κρέμες,
μάσκες, λοσιόν κ.α).
Γαλακτικό οξύ: Προέρχεται από το γάλα και έχει ενισχυμένη απολεπιστική και ενυδατική δράση. Όμως έχει υψηλό μοριακό βάρος και δεν μπορεί να διεισδύσει βαθιά στην
επιδερμίδα. Γι’ αυτό λοιπόν το γαλακτικό οξύ ενδείκνυται για επιδερμίδες που απαιτούν ήπια απολέπιση.
Οφέλη των AHA:
- Καθαρίζουν σε βάθος και απομακρύνουν νεκρά κύτταρα και σμήγμα
- Ενυδατώνουν την επιδερμίδα
- Λειαίνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
- Ρυθμίζουν το σμήγμα και έχουν αντιμικροβιακή δράση
- Βοηθούν στην απομάκρυνση των δυσχρωμιών
- Βοηθούν στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου
[smartslider3 slider=17]