Top

ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

: ΟΔΗΓΟΣ ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ

Πως ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα κοινό συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει όλους τους τύπους επιδερμίδας αλλά και διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος. Οι μαύροι κύκλοι είναι πιθανό να γίνουν πιο ορατοί μετά από μία εξαντλητική νύχτα ή μια αγχωτική εβδομάδα, μπορεί όμως να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ένας από αυτούς είναι ο κληρονομικός παράγοντας. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να αποτρέψουμε την εμφάνιση τους, αλλά μπορούμε να κάνουμε την περιοχή να λάμψει ώστε να μην είναι τόσο ορατοί.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ;

Οι μαύροι κύκλοι είναι η υπερμελάγχρωση του δέρματος ή αλλιώς η σκιά κάτω από τα μάτια, κάτι το οποίο κάνει την περιοχή να φαίνεται κουρασμένη. Συνήθως το χρώμα τους είναι απλά πιο σκούρο από το υπόλοιπο πρόσωπο, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι καφέ ή μπλε-μωβ. Γενικά είναι συνηθισμένο να έχουμε μαύρους κύκλους γιατί το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτό με αποτέλεσμα να εμφανίζονται εκεί τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Επειδή το δέρμα είναι τόσο λεπτό σχεδόν διάφανο, η εμφάνισή τους είναι πιο ορατή.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ;

Πριν περάσουμε στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων θα πρέπει πρώτα να βρούμε την αιτία που τους προκαλεί. Οι μαύροι κύκλοι είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως η κληρονομικότητα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και ο τρόπος ζωής. Το πολύ άγχος, έλλειψη ύπνου, η κατανάλωση πολλής ποσότητας αλατιού και ποτού, η αφυδάτωση και η «φτωχή» διατροφή συμβάλλουν στην εμφάνισή τους.

ΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Υπάρχουν δύο τύποι μαύρων κύκλων: οι μπλε-μωβ και οι καφέ.

Μπλε-μωβ: Συνήθως εμφανίζονται σε πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και «συνδέονται» με πρήξιμο και κατακράτηση υγρών.

Καφέ: Αυτός ο τύπος μπορεί να εμφανιστεί και σε ανοιχτόχρωμες αλλά και σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Συνήθως γίνονται πιο έντονοι μετά από την έκθεση στον ήλιο.

Ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας, την έκθεση στον ήλιο, την κληρονομικότητα και άλλους παράγοντες είναι πιθανό να έχουμε ή τον ένα τύπο ή τον άλλο ή μερικές φορές και τους δύο.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΗΜΑΔΙ ΓΗΡΑΝΣΗΣ;

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να εμφανιστούν πολύ νωρίτερα από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Όμως με το χρόνο γίνονται πιο έντονοι καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τον όγκο. Συνήθως συνοδεύονται από τα σημάδια γήρανσης  γύρω από την περιοχή των ματιών όπως είναι το πόδι της χήνας, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες και οι σακούλες.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους, αλλά μπορείς να μειώσεις την εμφάνισή τους με τα σωστά προϊόντα, όπως είναι ο ορός Caffeine 5% + HA.

Ο ΥΠΝΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ;

 Ο ύπνος δεν είναι η μαγική συνταγή για τους μαύρους κύκλους. Ο αρκετός ύπνος όμως θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην επιδερμίδα να αναρρώσει και να επιδιορθώσει τις ζημίες που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια της ημέρας. Οπότε μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνισή τους.

 

Τι πρέπει να προσέξουμε όμως πριν τον ύπνο; Να καθιερώσουμε μια σωστή ρουτίνα εφαρμόζοντας τον ορό Caffeine 5% + HA και ενισχύοντας την δράση με την κρέμα ματιών Hyalonate Eye-Lip gel. Αυτή τη διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνουμε και το πρωί. Εάν έχουμε πρήξιμο και κατακράτηση υγρών τότε καλό είναι το βράδυ να χρησιμοποιούμε μόνο τον ορό καθώς η κρέμα μπορεί να εντείνει το πρόβλημα.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ;

 Εκτός από τον ύπνο υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να φροντίσεις την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και να μειώσεις την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

1.Αφαίρεσε το μακιγιάζ πολύ απαλά

Δεν πρέπει να τρίβουμε την περιοχή των ματιών καθώς είναι πολύ ευαίσθητη. Ένα προϊόν με βάση το λάδι θα λιώσει τα πάντα πολύ εύκολα και χωρίς πολύ τρίψιμο.  

2.Απέφυγε το Τρίψιμο ή το Τράβηγμα

Όταν καθαρίζεις το πρόσωπο ή απλώνεις ή αφαιρείς το μακιγιάζ θα πρέπει να κάνεις πολύ απαλές κινήσεις στην περιοχή των ματιών. Η πίεση μπορεί να δημιουργήσει υπερμελάγχρωση και οι μαύροι κύκλοι θα είναι ακόμη πιο έντονοι.

3.Προστάτεψε τα Μάτια σου από τον Ήλιο

 Η ηλιακή ακτινοβολία είναι μια από τις κύριες αιτίες της γήρανσης και της υπερμελάγχρωσης, η οποία μπορεί να χειροτερέψει την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Η αντηλιακή προστασία και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα ακόμη και το χειμώνα!

4.Χρησιμοποίησε τη Σωστή Θεραπεία

 Εφάρμοσε έναν ορό ή μία κρέμα ή και τα δύο για να μειώσεις την εμφάνισή τους.

Άπλωσε την κρέμα με ταμποναριστές κινήσεις κάτω από τα μάτια και μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού μέχρι να απορροφηθεί.

 5.Ποια είναι τα Κατάλληλα Συστατικά για τους Μαύρους Κύκλους;

 Βιταμίνη C

 Η βιταμίνη c βοηθάει στην μείωση  των πανάδων και των δυσχρωμιών.

Καφεΐνη

 Η Καφεΐνη αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και την κουρασμένη όψη.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
[]
You don't have permission to register

Reset Password