Top

Ποιός είναι ο τύπος του δερματός σας ;

ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

: ΟΔΗΓΟΣ ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ

Ποιός είναι ο τύπος του δερματοσ σας ;

Το να κατανοήσεις τον τύπο επιδερμίδας σου είναι το κύριο βήμα για να ανακαλύψεις τον πιο αποτελεσματικό τρόπο φροντίδας του δέρματός σου. Έτσι θα μπορείς να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για σένα και να αποκομείς τα οφέλη τους στο έπακρο.

Αν και η επιδερμίδα του καθενός είναι διαφορετική υπάρχουν 5 βασικοί τύποι δέρματος: Το Λιπαρό, το Κανονικό, το Ξηρό και το Ευαίσθητο.

Εάν δεν ξέρεις τον τύπο επιδερμίδας σου εμείς θα σε βοηθήσουμε όχι μόνο να τον αναγνωρίσεις, αλλά θα σου δώσουμε συμβουλές για να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;

·         Το Λιπαρό δέρμα παρουσιάζει συνήθως γυαλάδα κυρίως στη ζώνη Τ ( μέτωπο, μύτη, πιγούνι ), έχει διεσταλμένους πόρους, στίγματα και τάση για ακμή. Είναι τραχύ στην υφή του έχει όμως και ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν είναι πολύ επιρρεπές στη γήρανση και τις ρυτίδες.

·         Το Κανονικό δέρμα είναι ισορροπημένο, δηλαδή ούτε πολύ ξηρό ούτε πολύ λιπαρό. Είναι το λιγότερο προβληματικό. Το δέρμα είναι λείο, χωρίς πόρους, ελαστικό, ενυδατωμένο, λαμπερό, ομοιόμορφο χρώμα και με ματ όψη. Ακόμη και με ελάχιστη φροντίδα, θα φαίνεται υγιές και σε προχωρημένη ηλικία.

·         Το Μικτό δέρμα είναι σε κάποιες περιοχές ξηρό και σε κάποιες λιπαρό. Για παράδειγμα, η ζώνη Τ είναι λιπαρή, ενώ τα μάγουλα είναι ξηρά ή κανονικά.

·         Το Ξηρό δέρμα είναι τραχύ, έχει την αίσθηση «τραβήγματος» και συνήθως είναι ερεθισμένο και η όψη και η αίσθηση που αφήνει είναι η έλλειψη υγρασίας, δηλαδή  είναι αφυδατωμένη. Μπορεί εύκολα να αναπτύξει ένα χλωμό τόνο, ρυτίδες και λεπτές πόρους. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο και επιρρεπές στα σημάδια της γήρανσης ακόμα και σε ένα νεαρό άτομο.

·         Το Ευαίσθητο δέρμα διαφέρει σε κάθε άτομο όμως το χαρακτηριστικό του είναι η ορατή κοκκινίλα και η ξηρότητα. Θεωρείται ο πιο προβληματικός και εύθραυστος τύπος δέρματος. Το δέρμα είναι λεπτό με μικρούς πόρους, ερεθίζεται εύκολα και εξανθήματα, μπορεί να έχει αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά ενώ μπορεί να είναι και επιρρεπές σε σπασίματα σε διάφορα σημεία. Επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες (κρύο, ήλιος, αέρα).

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αναγνωρίσεις τον τύπο επιδερμίδα σου. Μπορείς να κάνεις κάποια πειράματα για να δεις πως λειτουργεί η επιδερμίδα σου.

1.Η μέθοδος του γυμνού δέρματος

Μια εύκολη μέθοδος για να αναγνωρίσεις τον τύπο δέρματος είναι να εξετάσεις προσεκτικά το γυμνό δέρμα. Ξεκίνα με ένα απαλό καθαριστικό και σκούπισε το πρόσωπό σου με απαλές ταμποναριστές κινήσεις. Άσε το δέρμα όπως είναι για 25-30 λεπτά και παρατήρησέ το. Πως μοιάζει; Εάν φαίνεται να γυαλίζει στα μάγουλα και την ζώνη Τ τότε η επιδερμίδα είναι λιπαρή. Εάν το νιώθεις να τραβάει και να έχει ξηρές περιοχές, τότε είναι ξηρό. Εάν δεις και λιπαρότητα και ξηρότητα μαζί τότε το δέρμα σου είναι μικτό.

2.Η μέθοδος με τα χαρτάκια λιπαρότητας

Χρησιμοποίησε ένα χαρτάκι σε διάφορα σημεία του προσώπου. Έπειτα σήκωσέ το και κοίταξέ το στο φως και δες πόση λιπαρότητα έχει απορροφήσει. Όσο περισσότερο σμήγμα έχει απορροφήσει, τόσο πιο λιπαρό είναι το δέρμα. Εάν δεν υπάρχει λιπαρότητα ή υπάρχει ελάχιστη, τότε το δέρμα είναι ξηρό και εάν το χαρτάκι αφαίρεσε λιπαρότητα μόνο από τη ζώνη Τ τότε είναι μικτό.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΟΥ

Εμείς στην Regenis κατατάσσουμε τον τύπο επιδερμίδας σύμφωνα με τις ανάγκες της, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση και την πρόληψη του προβλήματος

ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:

Αφού η ξηρή επιδερμίδα έχει λιγότερο σμήγμα από την κανονική ή την λιπαρή, το κλειδί είναι να φροντίζουμε το λιπιδικό φράγμα να είναι κατάλληλα ενυδατωμένο. Όση περισσότερη υγρασία κρατάει το δέρμα τόσο πιο υγιές θα φαίνεται και θα είναι. Χωρίς την επαρκή υγρασία, το δέρμα γίνεται ευάλωτο στους εξωτερικούς παράγοντες , με αποτέλεσμα να ξηραίνεται και να οδηγείται ταχύτερα στη διαδικασία γήρανσης. Είναι καλό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που η φόρμουλά τους ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος, και δεν περιέχουν αλκοόλ, άρωμα, χρώμα ή χημικά.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Regenis TipΤα προϊόντα που θα δώσουν άμεση ενυδάτωση και αναζωογόνηση στην ξηρή επιδερμίδα είναι αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο (δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του), η απώλεια του σαν δομικού συστατικού των ιστών οδηγεί σε μια εικόνα αφυδατωμένου, λεπτού και εύθρυπτου δέρματος, με προδιάθεση στη δημιουργία λεπτών ρυτίδων ή σημείων ατροφίας και βαθιών πτυχών του δέρματος.

ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:

Επειδή η λιπαρή επιδερμίδα παράγει περιττό σμήγμα το οποίο φράζει τους πόρους και δημιουργεί μαύρα στίγματα, χρειάζεται να επιλέγουμε προϊόντα που έχουν σμηγματορρυθμιστική δράση (ελέγχουν το σμήγμα) και είναι μη φαγεσωρογόνα (δεν κλείνουν τους πόρους). Ο καθαρισμός 2 φορές τη μέρα και η απολέπιση 2 – 3 φορές την εβδομάδα βοηθάει στην απομάκρυνση της περιττής λιπαρότητας και των ρύπων.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Regenis TipΓια αποτοξίνωση της επιδερμίδας και μείωση της εμφάνισης των πόρων δοκιμάστε τη λοσιόν ήπιας απολέπισης AHA 1 Lotion. Η Ρετινόλη είναι ένα συστατικό που επίσης θα βοηθήσει τη λιπαρή επιδερμίδα.

ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:

Ένας τύπος επιδερμίδας που παρουσιάζει αντιφάσεις. Οι ανάγκες της μικτής επιδερμίδας, ακόμη και μεταξύ των διαφόρων περιοχών του προσώπου, αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. Η ζώνη Τ του προσώπου, που περιλαμβάνει το μέτωπο, τη μύτη και φτάνει έως το σαγόνι, είναι αυτή που εμφανίζει συνήθως λιπαρότητα. Ενώ η περιοχή των ζυγωματικών και γύρω από τα μάτια μπορεί να είναι κανονική ή ξηρή. Διάλεξε προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης κατάλληλα για μεικτές επιδερμίδες, τα οποία δρουν εξισορροπητικά.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Regenis TipΗ Οροπρωτεΐνη γάλακτος έχει την εντυπωσιακή ιδιότητα να απορροφά και να διατηρεί το νερό στην επιφάνεια του δέρματος. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος έχουν τη μοναδική ιδιότητα να δημιουργούν ένα σύνθετο χημικό σύμπλοκο μαζί με τις πρωτεΐνες της κεράτινης στοιβάδας, ελέγχοντας έτσι την λιπαρότητα, κρατώντας όμως την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:

Καθώς η ευαίσθητη επιδερμίδα συνήθως είναι ξηρή, ξεφλουδίζει, τραβάει και είναι ερεθισμένη απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα. Η απολέπιση καλό είναι να αποφεύγεται, καθώς κάνει την ευαίσθητη επιδερμίδα να αντιδράει έντονα και απρόβλεπτα. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει ρουτίνα για όλο το χρόνο. 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Regenis TipΤο Γάλα βουβαλιού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μαλακώνει ορατά το δέρμα και είναι φιλικό με την επιδερμίδα.

ΑΚΝΕΪΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:

Η ακμή συναντάται τόσο στους εφήβους όσο και στους ενήλικες. Στους εφήβους η ακμή εμφανίζεται συνήθως στο μέτωπο και τα ζυγωματικά, ενώ στους ενήλικες οι βλάβες εντοπίζονται κυρίως στο πηγούνι και το λαιμό και το δέρμα είναι πιο ξηρό, πιο τραχύ και έχει λεπτές γραμμές ή ρυτίδες. Η αιτία της όμως παραμένει ίδια. Λόγω της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες ή λόγω της υπερκεράτωσης, οι πόροι φράσσουν και δημιουργείται ακμή. Επίσης, διάφοροι παράγοντες, όπως ορμονικοί, στρες, κληρονομικότητα, καλλυντικά, φάρμακα, κάπνισμα, παχυσαρκία, κακή διατροφή και υπερβολική έκθεση στον ήλιο δημιουργούν ακμή ενηλίκων.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΝΕΪΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

 

Regenis TipΤα προϊόντα που απευθύνονται σε ακνεϊκές επιδερμίδες έχουν συνθέσεις εμπλουτισμένες με ισχυρούς καθαριστικούς και εξυγιαντικούς παράγοντες που με τη δράση τους απορροφούν το σμήγμα και «μαραίνουν» τα σπυράκια. Αναζητήστε ήπια προϊόντα καθαρισμού με φυτικά εκχυλίσματα ή εμπλουτισμένα με γλυκολικό οξύ που έχει απολεπιστική και σμηγματορρυθμιστική δράση.

ΩΡΙΜΗ

Το ώριμο δέρμα δεν συμβαδίζει πάντα με την ηλικία, αλλά με τον τρόπο που το περιποιούμαστε. Εάν δεν το φροντίζουμε σωστά αρχίζει από πολύ νωρίς να παρουσιάσει ξηρότητα, δυσχρωμίες, ερυθρότητα, ανομοιόμορφο τόνο και ρυτίδες. Βέβαια όσο μεγαλώνουμε η ελαστικότητα και το κολλαγόνο αναπόφευκτα μειώνονται με αποτέλεσμα να χάνεται ο όγκος. Η γενικευμένη απώλεια του όγκου είναι το σημαντικότερο κομμάτι που πρέπει να προσέξουμε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Regenis Tip: Τα προϊόντα  με κολλαγόνο και ελαστίνη θα βοηθήσουν στην επαναφορά του όγκου καθώς, ο κολλαγόνος ιστός αποτελεί το 70% των πρωτεϊνών του δέρματος και η ελαστίνη είναι μια πρωτεΐνη με ελαστική ποιότητα που επανέρχεται στην κανονική της κατάσταση μετά από κάθε σύσπαση ή τέντωμα όσο παραμένει ελαστική. Είναι το βασικό υγραντικό του δέρματος και σχηματίζεται από τους ινοβλάστες και όσο αυτοί μειώνουν την παραγωγοί τους σε αποθέματα ελαστίνης τόσο το δέρμα αρχίζει να σπάει και να χαλαρώνει

ΑΝΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:

 Το ανομοιόμορφο δέρμα συχνά έχει σημάδια, ουλές, πανάδες, δυσχρωμίες και θαμπή όψη. Όπως το ώριμο δέρμα έτσι και το ανομοιόμορφο δέρμα δεν συμβαδίζει πάντα με την ηλικία, με τη διαφορά ότι κάποια από τα «προβλήματα» έχουν προκληθεί από άλλους παράγοντες, όπως η ακμή.

 ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

 Regenis TipΤα προϊόντα με οξέα φρούτων θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να επανέλθει και να αποκτήσει λεία υφή και λαμπερή όψη. Τα Οξέα φρούτων έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και απολεπιστική δράση. Βοηθά στην ανάπλαση και τη λείανση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, ενώ παράλληλα απαλύνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές έκφρασης.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
[]
You don't have permission to register

Reset Password