Top

Regenis.gr

Τώρα που η ηλιοφάνεια δεν είναι έντονη είναι η κατάλληλη περίοδος για απολέπιση! Και εάν δεν το σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να τη βάλεις στη ρουτίνα σου, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη! Όχι μόνο θα καθαρίσει σε βάθος η επιδερμίδα, αλλά ανάλογα με το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις θα λειάνεις τις ρυτίδες, θα μειώσεις τα σημάδια που μπορεί να σου είχε αφήσει η ακμή, θα ελέγξεις τη λιπαρότητα και θα αυξήσεις την παραγωγή κολλαγόνου.

Η απολέπιση γίνεται με δύο τρόπους, με την μηχανική, που γίνεται με κόκκους και την χημική που γίνεται με οξέα φρούτων κατά κύρια βάση.

Η χημική είναι για πολλούς λόγους καλύτερη από τη μηχανική. Ας ξεκινήσουμε από τα απολεπιστικά μικροσφαιρίδια συνθετικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα απολέπισης διότι είναι πιο οικονομικά. Δεν κάνουν κακό στο δέρμα μας αλλά κάνουν κακό στο περιβάλλον. Πλέον υπάρχουν πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούν κόκκους φιλικούς προς το περιβάλλουν. 

Όμως ένα δεύτερο μειονέκτημα είναι η τριβή. Το δέρμα είναι ένα ευαίσθητο όργανο και θέλει αρκετή προσοχή. Ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουμε που το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του δεν πρέπει να κάνουμε απότομες και “σκληρές” κινήσεις γιατί υπάρχει περίπτωση να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η χημική απολέπιση είναι πιο ήπια από την μηχανική, η αποτελεσματικότητά της όμως εξαρτάται από τη φόρμουλα του προϊόντος και την περιεκτικότητά του σε ενεργά συστατικά από τα οποία τα πιο γνωστά είναι τα υδροξυοξέα –  στα οποία περιλαμβάνονται τα AHA-α υδροξυοξέα και τα BHA-β υδροξυοξέα – και τα ένζυμα.

Με τη χημική απολέπιση εξομαλύνεται ο κυτταρικός μεταβολισμός, αλλάζει δηλαδή η ταχύτητα με την οποία τα νέα –νεκρά- κύτταρα ανεβαίνουν στην κεράτινη στιβάδα και διώχνουν τα παλιότερα.

Επειδή γίνεται συνεχώς κυτταρική ανανέωση μπορούμε ευκολότερα να αντιμετωπίσουμε τις πανάδες, την ακμή, τα σημάδια της ακμής, τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, θα ελέγξουμε τη λιπαρότητα και θα βοηθήσουμε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το χημικό peeling θα φέρει στην επιφάνεια όλο το σμήγμα οπότε μην φοβηθείς γιατί αυτό θα σημαίνει ότι κάνει σωστά τη δουλειά του!

Μετά από κάθε απολέπιση είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα καθώς η πάνω πάνω στοιβάδα έχει φύγει και να θυμόμαστε ότι η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη!!!

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
[]
You don't have permission to register

Reset Password