Top

Regenis.gr

Μήπως έχει αλλάξει ο τύπος επιδερμίδας μου;

Συνήθως ξεκινάμε την περιποίηση του δέρματός μας γύρω στην ηλικία των 20. Μπορεί και πιο νωρίς εάν έχουμε ακμή. Ο δερματολόγος ή ο αισθητικός ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας, μας δίνει τα ανάλογα προϊόντα. Και εμείς επαναπαυόμαστε σε αυτή τη ρουτίνα για χρόνια. Μπορεί να μην παρατηρούμε διαφορά στο δέρμα μας ή να τη βλέπουμε και να την αισθανόμαστε αλλά η δύναμη της συνήθειας να μην μας αφήνει να αλλάξουμε προϊόντα τα οποία θα είναι τα κατάλληλα για εμάς πλέον.

Όμως ο τύπος και οι ανάγκες της επιδερμίδας αναπόφευκτα αλλάζουν! Συνήθως ανά δεκαετία αλλά και πιο νωρίς και αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους.

Ας ξεκινήσουμε με την βιολογική γήρανση. Κάθε χρόνο μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, έτσι η επιδερμίδα χάνει σιγά σιγά την ελαστικότητα, την σφριγηλότητα, την υγρασία και τη λάμψη. Επομένως χρειάζεται ενίσχυση. Και εάν είχαμε για παράδειγμα ένα πολύ λιπαρό δέρμα και χρησιμοποιούμε πολύ δυνατά καθαριστικά και ελαφριές σε σύνθεση κρέμες, ενώ η επιδερμίδα δεν παράγει με τον ίδιο ρυθμό σμήγμα τότε καταπονούμε το δέρμα αντί να το φροντίσουμε. Γενικά, μεγαλώνοντας το δέρμα χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση, πιο πλούσιες υφές και πιο απαλά καθαριστικά που να συγκρατούν την υγρασία αντί να την αφαιρούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να “ακούσετε” την επιδερμίδα σας και να εμπιστεύεστε τον αισθητικό σας!

Ένας άλλος λόγος είναι ο τρόπος ζωής που ακολουθούμε. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το άγχος, η έκθεση στον ήλιο είναι μόνο μερικοί λόγοι που καταστρέφουν το δέρμα. Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις καλό είναι να αφαιρούμε τους ρύπους και το μακιγιάζ κάθε βράδυ κάνοντας πολύ καλό καθαρισμό και ενισχύοντάς το με την κατάλληλη περιποίηση για μας. Ακόμη να εφαρμόζουμε πάντα αντηλιακό και να κάνουμε πράγματα όπως η γυμναστική, ο χορός ή οτιδήποτε μας αρέσει, για να εκτονώνουμε το στρες της ημέρας και να αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας.

Ένας σημαντικός λόγος για να αλλάξει ο τύπος επιδερμίδας είναι η φαρμακευτική αγωγή. Κάνοντας χρόνια κάποια θεραπεία μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες και την επιδερμίδα και να προκαλέσει είτε πολύ λιπαρότητα είτε πολύ ξηρότητα.

Επομένως πρέπει να ακούμε το δέρμα μας, εάν διψάει, εάν έχει χάσει τη λάμψη του, εάν έχει περιττό σμήγμα και να του δίνουμε τα κατάλληλα προϊόντα που θα το βοηθήσουν να λειτουργεί σωστά και να μένει για όσο περισσότερο νεανικό, λαμπερό, χωρίς ρυτίδες και σημάδια.

 

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
[]
You don't have permission to register

Reset Password